Energielabel

Afzien van een energielabel bij de aan- en verkoop van een huis mag straks niet meer. Het Europees Parlement heeft ingestemd met een Europese wet die het afgeven van een energielabel dwingender voorschrijft.

De energielabels geven aan hoe energiezuinig het huis is. In Nederland krijgen slechts enkele honderden huizen per maand zo'n label. ''Vaak wordt een koper voor de keus gesteld: meer betalen of afzien van een energielabel'', aldus Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks). ''De nieuwe wetgeving verbiedt deze praktijk. Heel fijn voor de kopers en huurders die straks vooraf weten hoeveel ze kwijt zullen zijn aan energiekosten.''

Akkoord

De nieuwe EU-regels, waarover het Europarlement al een akkoord heeft met de EU-landen, bepaalt ook dat alle nieuwe huizen en gebouwen vanaf 2020 nog amper energie mogen verbruiken. ''Goed nieuws voor het klimaat. Het zal ook veel nieuwe banen opleveren'', verwacht Eickhout, die tevergeefs probeerde om de regels uit te breiden naar bestaande huizen en gebouwen.

Verder

Huizen van een bouwjaar 1998 en later hebben geen label nodig, deze huizen kunnen volstaan met een keurmerk van de bouwmaatschappij. Wij kunnen u helpen met het traceren van dit keurmerk.

Koper

Vanzelfsprekend zal een zoeker/koper op de hoogte zijn van het verplichte energielabel. Het geeft de koper duidelijk inzicht in hoe uw woning is geïsoleerd. Het kan dus in het belang van de verkoop van uw huis zijn dat er een energielabel gemaakt gaat worden. We hebben voor onze klanten een bijzonder scherp tarief voor het energielabel kunnen afspreken met een aan ons kantoor gerelateerd bedrijf. Deze EPA-inspecteur kan dus het label tegen een scherp tarief voor u aanvragen.

Heeft u vragen over één en ander, bel 010-5013177


bakker en Bakker
© 2003-2021 Bakker & Bakker NVM Makelaars & Taxateurs B.V.
Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring
Website door OGonline